D'n Dwarrel: onze Herfstbock

 

Een heerlijk bockig ondergistend bier volgens Duitse traditie gebrouwen. Je kunt bijna de dwarrelende herfstblaadjes proeven in: D'n Dwarrel. Een krachtig karakter door de blend van gebrande moutsoorten en de onmiskenbare smaak van Munichermout.

 

De herfstbock is ontstaan in Duitsland, maar kreeg mogelijk al vroeg navolging in Nederland. In 1867 beschrijft Jacob van Lennep gevelstenen en uithangborden met een bok als onderwerp en legt daarbij al het verband met het bokbier.

 

Net als in Duitsland zal dit bier ook in Nederland een seizoensbier zijn geweest, dat met de eerste mout van de oogst werd vervaardigd en derhalve in de herfst gedronken kon worden.

­

D'n Dwarrel
Goeike
Geweicke
Dwarrel
Stevige
Qualiteitje
Kliekjesvocht
Zon IPA
EigenWeizz

alcoholpercentage

6,5 %

 

IBU 27

EBC 57

 

aanbevolen

drinktemperatuur

6-8 graden

%

Lekker naast D'n Dwarrel

Paddestoelen, sterke kaas (oude), gegrild vlees, gerookte makreel

Moutsoorten: Municher, pilsmout, Caramunich, Special B, Choco B

Hop: Norten Brewer (bitter), Herfstbrucker (smaak)

Tettnanger (Aroma)